Η Ροδιά

Η ροδιά, «ροιά η κοινή» (Punica granatun, οικογένεια Punicaceae), είναι ένα φυτό ιθαγενές της Μέσης Ανατολής, το οποίο καλλιεργείται στις χώρες της Μεσογείου από τα αρχαία χρόνια.

Ο καρπός της, το ρόδι, έχει (ανάλογα με την ποικιλία) από γλυκιά έως υπόξινη, ευχάριστη γεύση και έντονο χρώμα. Χρησιμοποιείται νωπό ως φρούτο, ακόμη και σε πολλά πιάτα, προσφέροντας χρώμα, άρωμα και γεύση, ή για την παρασκευή χυμού.

 

Το ρόδι είναι σύμβολο ζωής, γονιμότητας, αφθονίας και καλοτυχίας. Η ιστορία του είναι χαμένη στα βάθη των αιώνων, σε διάφορους πολιτισμούς και θρησκείες, όπου κατείχε μια ιδιαίτερη θέση στις αντιλήψεις, στη διατροφή και την αντιμετώπιση των ασθενειών. Σήμερα, η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει τις ευεργετικές του ιδιότητες, καθιστώντας το ένα φρούτο με ολοένα αυξανόμενη ζήτηση.

Τρελή Ροδιά

Σε μεσοφούστανα πρωταπριλιάς και σε τζιτζίκια δεκαπενταυγούστου, πέστε μου, αυτή που παίζει, αυτή που οργίζεται, αυτή που ξελογιάζει, τινάζοντας απ' τη φοβέρα τα κακά μαύρα σκοτάδια της, ξεχύνοντας στους κόρφους του ήλιου τα μεθυστικά πουλιά, πέστε μου, αυτή που ανοίγει τα φτερά στο στήθος των πραγμάτων, στο στήθος των βαθιών ονείρων μας, είναι η τρελή ροδιά;

Οδυσσέας Ελύτης

O καρπός ροδιού

είναι υγεία!

100% Ποιότητα Ροδώνας

Το λαχταριστό Superfruit που παράγουμε αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, σε συγκέντρωση έως τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή του πράσινου τσαγιού ή του κόκκινου κρασιού.

Έχει Θαυμάσιες Ιδιότητες

Έχει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροικές ιδιότητες.

Εχει προστατευτική δράση

Κατά της αρτηριοσκλήρωσης και των καρδιαγγειακών παθήσεων, της πρόωρης γήρανσης και των εγκεφαλικών βλαβών. Μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος και βελτιώνει το λιπιδικό προφίλ στους διαβητικούς (μείωση ολικής χοληστερόλης και LDL).

Eίναι Πηγή Ζωής!

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και τονώνει τον οργανισμό, είναι πλούσιο σε κάλιο, παρέχει υδατάνθρακες, βιταμίνες (Α,C) και φυτικές ίνες, αλλά είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες (70 θερμίδες τα 100 γρ).

Ποικιλίες και Τεχνικά Χαρακτηριστικά

των προϊόντων ροδιάς και συσκευασιών μας

Ποικιλίες Ροδιού

Ο καρπός είναι μεγάλου μεγέθους με βαθύ μελανό – κόκκινο χρώμα και ωριμάζει το Οκτώβριο-Νοέμβριο. Η σάρκα των σπόρων έχει χρώμα βαθύ κόκκινο, χυμώδη και πολύ ευχάριστη γεύση και οι σπόροι του είναι μέτριας σκληρότητας. Ο φλοιός είναι χονδρός και σκληρός.

Ο καρπός είναι μεγάλου μεγέθους με κόκκινο χρώμα και ωριμάζει το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Η σάρκα των σπόρων έχει χρώμα βαθύ κόκκινο, χυμώδη και πολύ γλυκιά γεύση. Οι σπόροι της ποικιλίας είναι σχετικώς μαλακοί. Ο φλοιός είναι λεπτός.

Εμπορικές Συσκευασίες

Τα ρόδια πωλούνται σε κιβώτια (40 x 30 x 13.5 εκ.) στις παρακάτω κατηγορίες ποιότητας:

ρόδια βάρους άνω των 500 γρ. σε συσκευασίες των 6 καρπών/κιβώτιο
ρόδια βάρους των 400-500 γρ. σε συσκευασίες των 9 καρπών/κιβώτιο
ρόδια βάρους των 300-400 γρ. σε συσκευασίες των 12 καρπών/κιβώτιο